dilluns, 19 d’octubre del 2009

La Universitat Comunista dels Països Catalans


La Universitat

Aquest curs comencem l’estructuració del projecte amb dos anys a les esquenes, molts mals de caps, molta feina però també molta il·lusió. Enguany podem comptar amb el primer curs d’introducció al marxisme amb la consolidació de dos anys de docència i l’inici a partir del 28 de novembre del segon curs que versarà sobre economia política i constarà de 6 sessions amb especialistes de gran qualitat com poden ser els membres del seminari d’economia crítica Taifa.

La formació política, una eina revolucionària


La Universitat Comunista dels Països Catalans (UCPC) pretén ser una eina al servei de l’Esquerra Independentista i del conjunt de la societat catalana per a la formació política de nous militants comunistes. L’UCPC es concep com un projecte de llarg abast en formació teòrica marxista en clau de Països Catalans. L’objectiu de contribuir a superar mancances i dèficits en aquest àmbit, contribuïnt a donar a les dones i homes que lluitem pel Socialisme i la Independència dels Països Catalans elements per a l’anàlisi i la transformació revolucionaria de la realitat.

La Universitat impulsa una carrera de quatre anys, amb continguts progressius en quant a complexitat i profunditat teòrica. El primer curs és un curs introductori i d’homogenització dels coneixements dels estudiants. En aquest i posteriors cursos apart de la formació propiament teòrica s’estudiaran, debatran i exposaran l’evolució de la lluita de classes als PP.CC realitzada pels seus propis protagonistes: les lluites actuals que es donen entre les classes, la lluita antipatriarcal i feminista, defensa dels drets nacionals i de la llengua, així com les cada vegada mes potents lluites ecologistes i pageses.

La Universitat té el privilegi, alhora, de comptar amb un equip de patrons nacionals i internacionals, persones de rellevància en l’àmbit acadèmic i militant, que supervisen els continguts de les classes.

Cursos:

* Introducció al marxisme
* Economia política

Nou curs, nova imatge, noves idees!
Universitat Comunista dels Països Catalans: http://www.universitat.cat/ucpc/