dijous, 8 d’octubre del 2009

Comunicat de la COS en suport a la marxa per la igualtat.


No a la Llei d'Estrangeria



Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, volem mostrar el nostre suport a les persones que estan duent a terme la Marxa per la Igualtat de Barcelona a Madrid contra la reforma de la Llei d'Estrangeria.

La proposta de reforma de la llei d'estrangeria que s'està tramitant al Congrés dels Diputats suposa un pas més en la institucionalització del racisme i sols busca dificultar la vida de les persones migrants. La llei d'estrangeria afavoreix l'assentament de diferents graus de ciutadania facilitant l'explotació laboral. Així doncs, la tramitació d'un enduriment de l'actual llei, en plena crisi, sols pot ser interpretat com un intent de desviar l'atenció sobre les veritables causes d'aquesta: el model d'explotació i especulació capitalistes. L'aprovació de la llei aconseguirà culpabilitzar i segregar les persones migrants i esdevindrà una eina de divisió en el si de la classe treballadora.

Des d'un punt de vista sociolaboral els punts més conflictius són:

- S'hauran d'haver cotitzat 180 dies per tal de poder obtenir la renovació del permís de residència.

- Es dificulta el reagrupament familiar introduint clàusules surrealistes com, per exemple, el fet que sols s'hi pugui reagrupar a un dels 2 progenitors.

- L'estada màxima en els Centres d'Internament d'Estrangers - CIEs, passa dels 40 als 60 dies.

- Es penalitza la solidaritat vers les persones migrants amb multes que poden arribar als 10.000€.

- Dificulta l'accés a la sanitat, l'educació i al dret a la defensa gratuïta.

En resum es pot dir que, moltes de les "novetats" de la reforma van en contra de la mateixa Declaració Universal dels Drets de l'Home i els Pobles, Declaració de l'ONU signada pel propi estat espanyol.

Com a sindicat independetista i anticapitalista, demanem l'abolició de la llei d'estrangeria. Les persones migrants són part de la nostra societat i venen empeses per les necessitats que provoquen les desigualtats generades per les nostres societats capitalistes occidentals. Així doncs, animem a totes les persones a que des dels seus pobles i barris, adoptin iniciatives i s'organitzin per tal d'aconseguir l'abolició d'aquesta llei discriminatòria, així com a mostrar la seva solidaritat i tendresa vers la Marxa per la Igualtat al llarg del seu recorregut.

No a la Llei d'Estrangeria. Als Països Catalans cap persona és il·legal.

COS (Coordinadora Obrera Sindical)