dijous, 19 de març del 2009

SEPC: Crònica dels fets

Avui la jornada ha començat cap a dos quarts de sis de la matinada a l'edifici central de la UB "quan tothom dormia, i sense cap tipus de negociació, desenes d'antiavalots dels Mossos en formació ha entrat i ha començat a treure gent. Els primers han sortit gairebé adormits però els últims, ho han fet amb resistència". Després del desallotjar-los de l'edifici històric de la UB, una cinquantena d'estudiants s'han concentrat a la Gran Via, davant del rectorat de la universitat, i després d'alertar als periodistes que s'apartessin, els Mossos d'Esquadra han carregat amb les porres contra ells.

Cap a les dotze més estudiants s'han afegit a la concentració que es feia davant l'edifici històric de la UB. A més, els mossos d'esquadra no hi deixaven entrar cap estudiant, només podien fer-ho els treballadors, de manera que molts dels qui havien vingut per anar a classe s'han quedat a fora i s'han afegit a la protesta. Llavors, amb pancartes que s'han fet al carrer mateix, s'ha improvisat una nombrosa manifestació que ha tornat a tallar la Gran Via, moment en que els mossos d'esquadra han tornat a carregar de forma brutal (video Vilaweb) .

Al migdia s'ha improvisat una manifestació pels carrers de l'Eixample amb més de 1000 estudiants amb les mans alçades i una concentració davant la Conselleria d'Universitats del passeig de Gràcia, on s'ha demanat la dimissió del conseller d'Universitats Josep Huguet. Un centenar d'estudiants han ocupat els jardins del Palau Robert i els mossos han tancat totes les portes menys una i han tornat a carregar contra ells dins la zona tancada i han detingut tres persones més.

A les vuit del vespre ha començat una manifestació, amb més de 5.000 persones, de rebuig al desallotjament del matí que ha transcorregut pels principals carrers de Barcelona. A l'alçada de les Rambles un fort desplegament dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra a carregat contra els manifestants, que volien baixar (video). Posteriorment la manifestació s'ha dirigit fins a la Via Laietana, i quan s'ha intentat dirgir a la plaça Sant Jaume, els Mossos d'Esquadra han fet ús de tot el material antidisturbi i han dissolt la manifestació.
En aquest punt, diversos agents antidisturbis han agredit deliberadament a periodistes.
La majoria de manifestants s'han dissolt pels carrers del Born, i els Mossos d'Esquadra han pres policialment el centre per anar a "caçar" a tots els grups d'estudiants dispersats pels carrers i carrerons del barri històric del Born de Barcelona.

El nombre de ferits es comptabilitza per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants (es té coneixement que els Mossos d'Esquadra han agredit a un nen de 10 anys a la Via Laietana).

http://www.sepc.cat