dijous, 5 de març del 2009

Concentració a El Bruc, aquest dissabte, contra la simbologia espanyola


7 de març, 12'30h, plaça de l'Ajuntament d'El Bruc


La casa Osborne manté des de fa anys, al poble d'El Bruc, en contra del sentiment majoritari de la societat catalana, l'efígie monumental del toro, símbol reconegut d'espanyolisme que recull les essències més ràncies d'aquest sentiment: el sexisme, la tortura dels animals? i la imposició d'una cultura aliena, imperialista, a casa nostra.

Fa uns dies, el toro d'Osborne va tornar a caure...

I és que el darrer toro que queda al Principat ha caigut moltes vegades i la darrera només fa una setmana. És molt més que una "tradició", és l'expressió de que hi ha gent disposada a organitzar-se, és l'evidència que hi ha qui no es resigna a l'assimilació cultural del nostre poble. Hi ha gent que diu prou, i l'Esquerra Independentista també!

La intenció inicial de l'acte de dissabte era recordar el procés judicial contra dos manresans que varen ser detinguts en intentar abatre el toro d'Osborne el passat juliol. Solidaritzar-nos amb ells, ara ja condemnats a una pena-multa de 192 euros que els podria suposar 8 dies de presó per cap. Ara a més de mostrar la nostra solidaritat, exigim, que el toro d'Osborne no torni a ser aixecat.


Organitzem: Coordinadora de l'Esquerra Independentista del Montserratí, l'Assemblea de Joves d'Igualada, l'Assemblea de Joves de Collbató "L'Esquerda", Endavant (OSAN), CUP, Alerta Solidària, Maulets i CAJEI.