divendres, 20 de març del 2009

Assemblea oberta de l´Assemblea Social de St. Andreu


QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS SEUS RESPONSABLES
A qui més està afectant i afectarà la crisi és a les persones treballadores i aquelles més vulnerables. Mentre l`atur i els desnonaments de qui no pot pagar la hipoteca van en augment, la prioritat dels governs és salvaguardar el poder i els beneficis d`aquelles institucions responsables de la situació que vivim actualment: des de el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional, fins els bancs i les caixes més properes passant per les multinacionals que xantatgeixen i deslocalitzen.


AIXÒ NO VA BÉ
La crisi, com tots sabem, no és res nou, sinó que en el sistema capitalista on vivim després de qualsevol període de bonança econòmica, més llarg o més curt, hi torna haver una caiguda. Si bé és cert que durant aquest temps s`han creat llocs de treball, les bases d`aquest creixement s`han fet sobre la precarització de les treballadores i treballadors, el seu endeutament, l`especulació i la destrucció del territori. Alhora, aquesta crisi econòmica s`uneix a la crisi energètica i ecològica, fent més insostenible que mai l`actual sistema productiu, comercial i de consum.


SOLIDARITAT PER AVUI, ALTERNATIVES PER ARA I DEMÀ
La crisi és el moment de la solidaritat per superar-la i de l`esforç col.lectiu per pensar i practicar millors futurs. Diversos col.lectius i persones d`arreu ja ho estant fent però necessitem sumar caps i braços. A Sant Andreu, vingudes a títol personal, de les lluites laborals, d`entitats locals o de les lluites estudiantils, diverses persones han realitzat ja tres assemblees per posar-se a treballar. El nom, Assemblea social de Sant Andreu; la voluntat, arribar al màxim nombre de gent afectada per la crisi en en àmbits com l`habitatge, el treball, la salut o l`educació; feina, molta tenim per davant per tal de compartir dificultats tot construint i impulsant alternatives.

Dissabte 21 de març, a les 12h a la Pl. de la Pomera

El proper dissabte 21 de març a les 12h, l'assemblea Social de Sant Andreu organitza una xocolatada contra la crisi a la plaça de la Pomera (Rubén Darío amb Gran de Sant Andreu).

Serà la primera aparicó en públic de l'Assemblea Social de Sant Andreu, promoguda per veïns i veïnes de Sant Andreu amb ànim d'informar i lluitar contra la crisi i les mesures que s'estan prenent per combatre-la. L'acte comptarà amb la participació d'alguns ponents que discutiran sobre la crisi i el treball, la crisi i l'educació, la sanitat i l'habitatge, tant a tall general com amb perspectiva andreuenca.

L'assemblea vol ser també un espai de trobada amb persones que tenen coses a dir sobre com els afecta la crisi o que vulguin debatre sobre algun dels temes tractats o qualsevol altre. Per acompanyar l'event es farà una xocolatada i hi haurà una mica de música.


Assemblea Social de St. Andreu:
http://santandreusocial.wordpress.com/