dijous, 19 de març del 2009

Comunicats i Cartell

Brutalitat policial contra els estudiants:
Al llarg de tot el dimecres, 18 de març, els Mossos d’Esquadra han agredit als milers d’estudiants que han mostrat, en diverses mobilitzacions, el seu rebuig al desallotjament de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB). En les diverses actuacions violentes dels Mossos d’Esquadra s’han produït ferits i detinguts, i davant d’això el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem denunciar la brutalitat amb que ha actuat el cos policial autonòmic i que les autoritats universitàries han decidit incrementar l’estratègia de la repressió contra el moviment estudiantil.


Comunicat del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans:
Davant de totes les actuacions policials succeïdes al llarg del dimecres 18 de març, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, volem manifestar:

1.- Tot el nostre suport a les persones detingudes i agredides pels Mossos d’Esquadra. Els contusionats i ferits per les càrregues dels agents antiavalots es comptabilitzen per desenes, entre manifestants, periodistes i vianants.

2.- Que l’actuació dels Mossos d’Esquadra al llarg del dia d’avui, i, en especial, a la manifestació del vespre, s’ha caracteritzat per la violència extrema i l’acarnissament contra els participants a les mobilitzacions.

3.- Que les càrregues policials, les detencions, les expulsions i les difamacions contra els estudiants no aturaran la lluita en defensa d'una universitat pública i de qualitat.


Per acabar, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

- Que es depurin les responsabilitats pertinents per les actuacions policials contra els manifestants.

- Que la senyora Blanca Palmada, Comissionada d’Universitats, es posicioni públicament sobre l’entrada de cossos policials a les universitats públiques catalanes.

- La dimissió del rector Dídac Ramírez, i tot l’equip de govern de la UB, per haver sol·licitat la intervenció dels Mossos d’Esquadra.

- La dimissió del senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per recolzar i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.

Finalment, encoratgem a tots els estudiants del país a continuar lluitant per la universitat pública i a denunciar la repressió que pateix el moviment estudiantil contrari a l’EEES.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 19 de març de 2009
http://www.sepc.cat/


Nota de premsa de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (Comissió Comunicació)
Desprès de desallotjament del Rectorat de la UB- seguit de càrregues indiscriminades als carrers del centre, de l’Eixample i dins dels vagons del metro- , la solidaritat ciutadana amb els estudiants s’ha expressat en una multitudinària concentració a plaça universitat que ha esdevingut en manifestació. Durant la marxa s’ha demanat la dimissió del Conseller, del Rector de la UB i han clamat per l’alliberament dels espais universitaris de la presència policial- nova política d’aplicació de Bolonya practicada per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques -.

La brutalitat policial s’ha saldat al matí amb més de cinquanta ferits, sis detencions. La manifestació de la tarda no ha pogut arribar a la Plaça de Sant Jaume – seu política dels responsables de la càrrega i de la política educativa -, pel bloqueig dels furgons antiavalots a l’alçada de Laietana amb Ferran. Les autoritats polítiques catalanes han decidit dissoldre la marxa amb una razzia de furgons. Els manifestants han improvisat barricades al barri del Born, barri que ha estat pres per policies de paisà i on ara continua havent-hi corredisses i detencions, a més d’un fort dispositiu de més de 40 furgons antiavalots concentrades al Mercat del Born.

Es desconeix el nombre exacte de detinguts i de ferits. De moment es pot confirmar al menys danys a una família que en increpar als mossos d’esquadra ha rebut com a resposta cops indiscriminats. El fill, de 10 anys, segons informa El Periódico ha hagut d’anar al Servei d’Emergències Mèdiques. El portaveu dels Mossos d’Esquadra ha demanat “col·laboració” als mitjans de comunicació davant les crítiques per les agressions patides pels mitjans –entre d’altres, La Vanguardia-, les quals diu “lamentar”. Aquesta nit al menys han estat agredits un periodista de TV3, dos de La Vanguardia i un del Periódico. Diversos professors de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com Personal d’Administració i Serveis han estat expressament atacats i malferits pels Mossos d’Esquadra.

La marxa ha transcorregut pacíficament durant tot el recorregut, tret dels moments de tensió provocats pel desproporcionat dispositiu policial. Aquesta agressivitat institucional inaugura la jornada prèvia d’una mobilització europea contra l’Espai Europeu d’Educació Superior – amb convocatòries de professorat i estudiants a l’Estat francès i a Itàlia- i amb la convocatòria d’una vaga unitària de l’ensenyament per la derogació de la Llei d’Educació Catalana.

Les mostres de solidaritat des de tots els territoris es multipliquen. Avui continua ocupada la Facultat de Lletres i de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.


Manifest que s’hauria llegit en cas de poder finalitzar la manifestació

Comunicat de Maulets-JIR:

Prou repressió contra els estudiants! [el Barcelonès, 18/03/2009]
Després de la brutal i indiscriminada actuació d'avui dels Mossos d'Esquadra contra els estudiants a Barcelona, des de Maulets, el jovent independentista revolucionari volem manifestar que la repressió no aturarà la lluita en contra de la implantació de l'EEES, que s'equivoquen si pensen que amb la por podran fer-la retrocedir. Aplicant la força d'aquesta manera només demostren que ja no els queden altres vies per aconseguir aplicar les mesures que necessiten implantar. Contra Bolonya, contra les privatitzacions i la retallada de drets, ja no estem disposades a cedir.

Exigim la dimissió dels rectors de la UB, Dídac Ramírez, de la UAB,Anna Ripoll, i de la UPF, per ser còmplices de la repressió dels Mossos permetent-ne l'entrada a les universitats. I també del conseller Huguet, la comissionada d'universitats Blanca Palmada, i del conseller d'interior, Joan Saura. Ha de quedar ben clar que no perdonarem la seua connivència i complicitat amb la brutalitat de la policia.

Reiterar la nostra solidaritat amb en Tomàs Sayes, en vaga de fam per la universitat pública ja fa 26 dies, i denunciem l'intent de silenciació del cas. El silenci mediàtic i la manipulació per part dels mitjans no fa més que encobrir la realitat i no aconseguirà que la mobilització continue creixent.

També exigim la lliure absolució de tots els detinguts en la jornada de lluita d'avui i volem mostrar-los la nostra solidaritat.

Emplacem tots els joves dels Països Catalans, estudiants, treballadors, aturats o precaris, a participar de les mobilitzacions que es convoquen properament. Perquè la millor manera de mostrar la nostra solidaritat és fer-ho colze a colze amb els estudiants i en les mobilitzacions.

La repressió no ens aturarà!
Fora els mossos de les universitats!
Canya a Bolonya i al capital!
Maulets, el jovent independentista revolucionari
Països Catalans, 18 de març de 2009
http://www.maulets.org/


Comunicat de CAJEI: Brutalitat policial per aplicar Bolonya:
Avui, al voltant de les sis del matí, s'ha produït el violent desallotjament del Rectorat Ocupat de la UB per part del cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra.

La tònica general durant les vuit hores següents es pot resumir en: nombroses detencions, cops de porra, pallisses indiscriminades, càrregues injustificades contra estudiants que protestaven pacíficament a Plaça Universitat...Els autors d'aquest espectacle predemocràtic han estat els agents del cos policial comandat per Joan Saura (ICV-EUiA).

Davant de la gravetat dels fets la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI):
- Exigim la dimissió i destitució dels responsables polítics, Joan Saura, Josep Huguet, Dídac Ramírez, i materials, el cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, d'aquests actes.
- Exigim la llibertat immediata i sense càrrecs de tots els estudiants detinguts.
- Demanem, un cop més, l'aturada de l'aplicació del procés de Bolonya i la readmissió dels sis estudiants expulsats de la UAB.

Al mateix temps volem mostrat tot el nostre suport al moviment estudiantil i la seva lluita, que és la nostra, per aturar l'EEES. Entenem que la privatització i mercantilització de l'educació és un pas més en l'ofensiva capitalista per fer negoci amb els nostres drets.

Per tot això emplacem al conjunt del jovent català a assistir a les properes convocatòries i a mostrar el seu rebuig front l'actuació policial i lluitar per aturar el Pla de Bolonya.
Avui, a les 20 hores, manifestació a Plaça Universitat.

Barcelona, Països Catalans, 18 de març del 2009
CAJEI (Coordinadora d´Assemblees de Joves de l´Esquerra Independentista)
http://www.cajei.cat/


Comunicat d´Endavant sobre els fets de la UB i la repressió contra el moviment estudiantil:
Endavant (OSAN) vol denunciar el desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra de l’edifici del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) i la repressió desfermada contra el moviment estudiantil.

Aquest desallotjament és responsabilitat del rector, Dídac Ramírez, i haurà d'assumir-la. Per aquest motiu donem suport a la demanda de dimissió del rector i del seu equip rectoral expressada pel SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans).

L’entrada de la policia a les universitats catalanes és una violació de l'autonomia universitària. Darrerament, i fins i tot dins aquest mateix cicle de lluites, ha esdevingut un fet habitual, particularment des del desplegament dels Mossos d'Esquadra. Aquest fet, malgrat que provoca encara la indignació ritual de certs sectors del propi sistema, es farà més freqüent si els estudiants continuen amb la fermesa demostrada fins ara defensant la universitat pública catalana, la seva qualitat i la seva accessibilitat a la classe treballadora. Endavant vol mostrar el seu suport als estudiants en lluita, i al SEPC en particular, per la lluita desenvolupada fins ara i per la que vindrà, i demanar als treballadors catalans i al moviment antirepressiu el màxim suport als represaliats. La lluita per la universitat pública és la lluita pels serveis públics, contra les privatitzacions i, en definitiva, contra la crisi que els treballadors patim des de molt abans que els mercats financers.

Ens adherim també a l'exigència, expressada pel SEPC, de dimissió del senyor Josep Huguet, Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, per donar suport i ser un dels impulsors de l’estratègia repressiva contra el moviment estudiantil català.

Finalment, Endavant vol també fer una crida als treballadors catalans, estudiants i no estudiants, a la lluita contra el Pla de Bolonya i en defensa de la universitat pública i l'ensenyament públic català. Per això demanem:
- Que respongueu a les convocatòries del SEPC.
- Que, en conseqüència, doneu suport a la vaga d'estudiants contra la repressió policíaca i el Pla de Bolonya convocada pel SEPC pel dia 26 de març
- La lluita per la universitat pública és la lluita pels serveis públics, contra les privatitzacions i, en definitiva, contra la crisi que els treballadors patim des de molt abans que els mercats financers. Per això us convoquem també a la manifestació convocada a Barcelona pel 28 de març i a prendre part en les mobilitzacions de la setmana de lluita que començarà aquell mateix dia i fins el 4 d'abril.

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Països Catalans, 19 de març del 2009

http://www.endavant.org/


Comunicat de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP): Comunicat suport als estudiants antibolonya i mestres en vaga

Davant del desallotjament violent de l’edifici central de la UB dels estudiants mobilitzats des de fa quatre mesos per reclamar un referèndum sobre el Pla Bolonya, la Candidatura d'Unitat Popular vol fer públiques les següents consideracions:

- Denunciem una actuació polícial que recorda temps pretèrits on els estudiants eren brutalment apallissats per reclamar la més elemental democràcia.

- Denunciem que l’actitud de la Conselleria d’Interior, encapaçalada per Joan Saura i el seu partit IC, i del Rectorat de la UB ha trencat qualsevol pont de diàleg amb els estudiants, un pont que sí que s’estava produint abans del brutal desallotjament d’ahir.

- Recodem que el motiu de la protesta estudiantil dels darrers mesos és la lluita a favor d’un ensenyament de qualitat i públic, a l’abast de totes les classes populars catalanes.

- Tota la nostra solidaritat a les companyes i companys del SEPC i a la resta d’estudiants en lluita per una universitat pública, molt especialment a la gent que ahir va ser brutalment apallissada. A tots ells els enconratgem a continuar la lluita i els estenem la nostra mà.

I per últim, aprofitem per emplaçar a tot el món educatiu a mobilitzar-se a la manifestació d’avui per reclamar una educació pública i de qualitat al nostre país i també per solidaritzar-nos amb el militant del SEPC Tomàs sayès, en vaga de fam des de fa setmanes.


Candidatura d’Unitat Popular
Països Catalans, 19 de març de 2009
http://nacional.cup.cat/


Comunicat de la Coordinadora Obrera Sindical (COS): Tornen els grisos... Tornarem a lluitar:

Davant els fets d'aquests dies:
1. Desallotjaments en diferents universitats principatines des de fa uns dies, amb desproporcionats contingents policials dins dels mateixos centres educatius públics.
2. Detenció i empresonament del company Enric Durà, solidari i anticapitalista que va socialitzar més de mig milió d'euros de diferents entitats bancàries, per denunciar l'especulació del sistema capitalista, i l'empobriment i precarització brutals que això provoca entre les classes populars i treballadores.
3. Brutalitat policial contra els estudiants en lluita de la UB, amb un seguit ce càrregues policials que fàcilment podien recordar a les dels anys 70 amb el dictador viu; i amb el resultat de més de 80 estudiants, periodistes i vianants ferits de diversa consideració.
4. Una nova càrrega policial avui mateix contra els estudiants de la UIB que s'havien concentrat i després tallat la carretera de Valldemossa, en solidaritat amb les companyes i companys agredits ahir a la UB.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament i de forma rotunda:
1- La nostra més absoluta repulsa, ràbia i indignació davant de tots aquests fets, que només demostren de la forma més crua i salvatge possible la fugida endavant del sistema capitalista espanyol, de la ma dels seus gestors polítics (al Principat de Catalunya, els PSC-PSOE, ICV-EUiA i ERC), fent un assalt cada cop més decidit contra les més mínimes formes democràtiques.
2- La nostra decidida denúncia contra tots aquells sindicats, en massa ocasions autoanomenats de classe, que continuen organitzant al seu si a aquesta gentola uniformada que són la policia (tant se val si són "mossos", "nacionales", "locals", etc.)... Fora la policia i els funcionaris-repressors de l'estat de les organitzacions de classe!!
3- La nostra denúncia i repulsa contra els partits dels governs principatí i balear (així com al PsoE, responsable de les diferents "delegaciones de gobierno", responsables d'altres càrregues i repressions), per respondre amb una brutalitat com no es veia des d'anys a les justes i pacífiques reivindicacions dels moviments estudiantil, obrer i socials en general, mentre al mateix temps, el govern de la Generalitat principatina (PSC-ERC-ICV) contracta una empresa feixista (Levantina de Seguridad, propietat del conegut feixista, provocador, etc., Jose Luis Roberto) per "protegir" el nostre patrimoni cultural i històric al Camp de Tarragona.

Així mateix, des de la COS reclamem:
1- L'aclariment dels fets, així com l'assumpció de responsabilitats a tots els nivells, no només dels càrrecs policials, sinó també del mateix conseller Joan Saura (de "l'esquerrana" ICV)
2- La mobilització general de totes i tots els que lluitem per un país més lliure i un món més just, pels nostres drets com a persones, com a classe i com a poble, per denunciar aquests fets i reclamar-hi solucions.

Per últim, des de la COS, volem manifestar el nostre suport i solidaritat incondicionals amb:
1- Els i les estudiants repressaliades a la UAB, la UB i la UIB, tant pels seus màxims representants (rectorats corresponents), com pels càrrecs polítics electes i pels seus serveis policials d'ocupació i repressió. Igualment, volem manifestar tot el nostre suport, solidaritat i estima amb els companys periodistes i vianants agredits el dia d'ahir.
2- El company Enric Durà, per tal que sigui alliberat immediatament, sense càrrecs ni fiança que valgui.
3- El nostre company Tomàs Sayes, que avui ja porta 26 dies en vaga de fam en solidaritat amb els companys i companyes estudiants repressaliades de la UAB, i contra el Pla Bolonya.
4- El company Karim de Vilanova i la Geltrú, repressaliat, detés i condemnat per un suposats aldarulls en la manifestació anticrisi i anticapitalista del passat desembre a Barcelona.
5- Amb tots els companys i companyes empresonades o en risc d'ésser-ho, que hagin de passar per judicis, etc., per la seva activitat militant per assolir una societat més lliure i justa per totes i tots.

Per tot plegat, des de la COS entenem que l'organització, la lluita i la solidaritat de classe són les úniques eines al nostre abast per fer front a aquesta escalada de violència antidemocràtica i antisocial per fer-nos callar i continuar amb els caps acotats, mentre ells van amb els seus vestits nous, els seus cotxes de luxe, les seves butxaques ben plenes, deixant-nos cada vegada en una major misèria!!

La repressió no ens tallarà les ales!!
No ens fareu callar!!
La nostra lluita i solidaritat, els vostres malsons!!



Coordinadora Obrera Sindical
sindicat per a l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

http://www.sindicatcos.cat/
http://www.sindicat-cos.org/


Comunicat de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya:

El desallotjament a l’edifici central de la UB ha començat a dos quarts de sis del matí, i al llarg del matí els agents han carregat contra els estudiants en diverses ocasions. La tancada a la UB s’havia fet a l’acabament d’una manifestació contra l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut com al Pla Bolonya, per a la privatització, mercantilització i elitització de l’ensenyament universitari. Aquesta fou la primera de les universitats del Principat que els estudiants van ocupar en començar les protestes. A l’exterior de l’edifici de plaça Universitat s’han concentrat grups d’estudiants que han demanat dimissió del rector que havia mentit quan va prometre que no els desallotjarien per la força.

El rector de la UB, que ahir mateix deia "jo no desallotjaré el rectorat", avui ha fet declaracions dient que degut a que ahir es van donar comportaments violents a la Facultat de Geografia i Història (UB Raval), ha decidit tirar pel dret i acabar amb la "violència" i per tant amb l’ocupació del Rectorat.
Amb aquesta aposta per la violència contra els estudiants del rector Dídac Ramírez s’afegia a la via autoritària iniciada pels rectors de la UAB i de la UPF, i que té ple suport del govern PSOE-ERC-IC-EUiA i l’oposició, entestats a imposar a qualsevol preu l’aplicació de l’EEES .

El que s’ha vist durant el desallotjament del rectorat i durant tot el mati, durant les protestes, accions, talls de carrers i manifestacions per part dels estudiants, ha estat una actitud extremadament xulesca i violenta per part dels mossos d’esquadra, carregant violentament i colpejant de forma totalment indiscriminada els/les estudiants. El matí s’ha acabat amb diversos estudiants detinguts i desenes de ferits per l’actuació policial, entre ells diversos periodistes que cobrien els fets.
La manifestació convocada a les 20 h. des de plaça Universitat en protesta per l'actuació policial i el desallotjament de la UB, en la que han participat diversos milers de persones, s'ha vist de nou reprimida amb contundència pel mossos d'esquadra, que des de plaça Catalunya han realitzat duríssimes i indiscriminades càrregues contra els manifestants.
Està clar que l'actuació policial d'avui no respon a l'actitud individual d'alguns membres dels cossos policials, l'actuació policial d'avui ha estat perfectament planificada des de les cúpules policials i governamentals catalanes.

El context escollit pel tripartit per ordenar el desallotjament, el dia següent de la detenció de l’activista anticapitalista Enric Duran a la mateixa UB, que ha passat pràcticament desapercebuda i silenciada, i a les portes de la jornada de vaga i manifestacions de l’ensenyament públic d'aquest 19 de març, realment dóna molt que pensar.

Des de la Confederació General del Treball, tota la nostra solidaritat amb els estudiants en lluita contra el Pla Bolonya i contra la repressió que estan patint.


Secretaria Comunicació CGT Catalunya
Barcelona, 18 de març de 2009
http://www.cgtcatalunya.cat/


Comunicat de la Intersindical-CSC:

Davant els lamentables incidents que van tenir lloc durant el dia d’ahir i l’actuació policial desmesurada, la Intersindical-CSC condemna els mètodes violents aplicats i les brutals agressions contra estudiants, periodistes i manifestants, diversos dels i les quals són militants del sindicat, i considera que:

- la decisió de fer entrar la policia a la Universitat és pròpia d’altres èpoques, en cap cas és justificable i pot haver esmicolat les poques opcions de diàleg que quedaven per debatre el millor model universitari que ens cal;

- l’actuació dels Mossos ha estat desproporcionada, gratuïta i premeditada i requereix una investigació profunda, per tal d’expedientar els/les nombrosos/es membres del cos que s’hagin excedit;

- les responsabilitats, però, no poden quedar-se aquí i cal que els i les superiors del cos que van planificar l’actuació i els càrrecs polítics que l’han permès o justificat també depurin responsabilitats;

- és el moment de paralitzar el procés d’aplicació del projecte d’Espai Europeu d’Ensenyament Superior a les universitats catalanes, per tal d’impulsar definitivament un procés obert i constructiu amb l’objectiu de consensuar un model que satisfaci totes les parts, sense maximalismes ni postures inflexibles.


Igualment, la Intersindical-CSC es vol solidaritzar amb tot/a aquell/a manifestant, estudiant o periodista agredit/da en les manifestacions d’ahir i en desitja la més ràpida recuperació.


Intersindical-CSC
19 de març de 2009
http://www.intersindical-csc.org/


Comunicat del sindicat USTEC-STEs:

Davant de la violència produïda per l’acció policial aquesta matinada contra els i les estudiants tancats a la Universitat de Barcelona en protesta per l’aplicació del Pla Bolonya, i que s’ha repetit aquest matí en les càrregues contra els i les manifestants que protestaven contra aquest fet, USTEC-STEs manifesta la seva més enèrgica repulsa contra una actuació impròpia d’una democràcia suposadament consolidada, en què les institucions han de promoure el diàleg amb els i les ciutadans/es i no pas recórrer a la repressió pura i dura quan no són capaços de convèncer amb arguments.

USTEC·STEs
18 de març de 2009
http://www.sindicat.net/


Comunicat de la Federació d´Estudiants Llibertàries de Catalunya (FEL): S'ha acabat el bròquil a la Universitat i al carrer

Abans d'ahir, dimecres 18 de Març, arran del desallotjament de l'ocupació al Rectorat de la UB i les càrregues policials que van seguir durant tot el matí, les estudiants, professores i la societat en general, vam plantar cara a la repressió en una manifestació multitudinària pels carrers de Barcelona cap a les 20:00 del vespre.

Les estudiants que vam marxar en protesta per la precarització de les nostres vides en tots el àmbits que en els darrers anys s'està donant dins el context estudiantil (LOU, LEC, EEES, expedients, expulsions, cossos policials i de seguretat a les aules, etc.) vam estar durament reprimides pels Mossos de Quadra en aquesta manifestació on van haver molts més ferits dels que els mitjans burgesos i les fonts de la seva polícia informen.

Davant les actuacions policials, la Federació d'Estudiants Llibertàries de Catalunya exposa:

- La nostra solidaritat activa amb totes les persones que van patir la repressió policial (des de les ferides fins a les detingudes)

- Que l'actuació dels Mossos de Quadra va ser absolutament violenta i amb l'objectiu d'apallissar a totes les manifestants, fet que s'evidencia en la seva estratègia de tancament de carrers i sortides.

- Que les estudiants van defensar-se com cali, evitant les pallisses, fent servir el material urbà que tenien a mà per refugiar-se i fugir.

- Que la lluita continua contra els processos de privatització de l'ensenyament i contra la repressió dels cossos de seguretat i policials.

Manifestem el nostre desitg de continuar amb la combativitat, valentia i solidaritat en aquesta lluita.

Divendres 20 de Març de 2009

Federació d'Estudiants Llibertàries de Catalunya


Comunicat de Jaleo!!! des d´Andalusia: Comunicado en solidaridad con l@s agredid@s en Catalunya:


Desde jaleo!!! queremos mostrar nuestro apoyo y solidaridad con l@s compañer@s de los Países Catalanes agredid@s y represaliad@s.

Ayer 18 de Marzo se repitió en el rectorado de la Universidad de Barcelona la agresión por parte de los Mossos D’Esquadra contra l@s estudiantes que se concentraban pacíficamente en la puerta después de haber sido desalojad@s de éste. La carga policial ha sido totalmente desproporcionada y aleatoria contra l@s manifestantes, que lo más grave que han hecho es gritar contra el Plan Bolonia. Las agresiones no sólo han sido recibidas por l@s manifestantes, sino además por transeúntes, sin importar que fuesen familias con niñ@s. Hematomas y huesos rotos por "cortesía" del Rector de la Universidad de Barcelona, Dídac Ramírez, quien ha auspiciado y ordenado la carga, además de con el beneplácito del gobierno catalán de PSOE, ICV y ERC.

Una vez más queda demostrado que capitalismo y represión van de la mano. Otro ataque indiscriminado para controlar los intereses de los poderosos.

Desde jaleo!!! queremos mostrar nuestro apoyo y solidaridad con l@s compañer@s de los Países Catalanes agredid@s y represaliad@s por defender una causa justa, la cual nos une a tod@s l@s jóvenes revolucionari@s de todos los estados de la Unión Europea.

¡¡¡NO AL PLAN BOLONIA!!!

¡¡¡VISQUEN ELS PAÏSOS CATALANS LLIURES I SOCIALISTES!!!

¡¡¡VIVA ANDALUCÍA LIBRE Y SOCIALISTA!!!
http://www.jaleoandalucia.org