dimarts, 24 de novembre del 2009

(28-N) Inspecció base OTAN Bétera: fora de l'Afganistan i de tot arreu


7ª Inspecció a la base de l´OTANN Dissabte 28 de novembre, 11:30 h. Bétera (Albereda)


Potser pensaven que s'havien lliurat de nosaltres? Doncs no! Un any més i van 7 tornarem a colar-nos en la base de la Força de Resposta de l'OTAN per a dir prou!. Prou de guerres! Prou d'exèrcits! Fora tropes d'Afganistan! Fora tropes de tot arreu! Tothom pot participar en l'acció: a peu o amb bici, unint-te a la marxa des de Bétera a la base, o en l'acció de desobediència civil, travessant les tanques de la caserna.

Fora les tropes d´Afganistan!
Fora de tot arreu!



NI A L'AFGANISTAN...


Les intervencions militars són el problema, no la solució


Occident ha legitimat, finançat i armat a bona part dels senyors de la guerra que van destrossar Afganistan i van massacrar a la seua població. // La guerra actual va començar amb un acte de venjança contrari al dret internacional, l'operació Llibertat Duradora d'EEUU. // Segons el New York Times, l'Afganistan és el primer importador d'armes d'EEUU i, per tant, del món. // 93 de cada 100 euros destinats per Espanya i el món a l'Afganistan són despesa militar, i els 7 restants segueixen una lògica militar.

Ajudar la població afganesa?

No s'està reconstruint el país. No s'ha dut la democràcia a l'Afganistan. No s'ha alliberat a les dones afganeses. L'ocupació només porta més morts, tant entre la població afganesa com entre les tropes ocupants. // Les tropes espanyoles i la resta de les de l'OTAN són responsables d'un terç dels assassinats de civils. // Els objectius de la intervenció a l'Afganistan responen als interessos polític-militars dels països intervinents, no a la defensa dels drets de la població afganesa

L'OTAN i EEUU han fracassat en tots els seus objectius

Les últimes eleccions van ser un frau manifest, els talibans governen àmplies àrees del país, i la guerra s'ha estés ja a Paquistan. // La guerra a Afganistan no combat el terrorisme, sinó que ho fomenta perquè augmenta l'odi del que s'alimenten els grups armats . // Destacats comandaments militars britànics reconeixen ja que la victòria militar és impossible. // Segons informes recents del Pentàgon, en el país hi ha només un centenar de militants d'Al-Qaeda.

Tropes fora

Una vegada enfonsada la mentida de la missió humanitària, la majoria de la població espanyola i europea demana la retirada de les tropes. Segons el Real Institut Elcano, sis de cada deu espanyols volen retirar o disminuir les tropes, i només un 3,1% desitja ampliar-les. El govern espanyol, no obstant això, ha aprovat enviar 220 soldats més.


... NI EN CAP LLOC

La guerra comença des d'Europa

Les guerres a milers de quilòmetres comencen realment al costat de les nostres cases. Les armes i les tropes ixen des de bases aèries, casernes i centres de comandament com el de Bétera, passant per carreteres i vies fèrries, ports i aeroports, abans darribar a la zona de guerra.

Crisi? Quina crisi?

El crack del capitalisme ho estan patint en les seues carns les poblacions de tot el món, però no la maquinària militar. En Espanya l'exèrcit i la indústria de la guerra segueixen greixats amb més 18.000 milions d'euros de diners públics.

Cap exèrcit defensa la pau

Missions humanitàries? Guerra contra el terrorisme? Els exèrcits estan preparats per a colpejar globalment en defensa del negoci i el poder de les elits dels països rics. Un exemple més: la defensa armada dels pesquers que continuen esquilmant els bancs pesquers enfront de Somàlia contra els pescadors locals empobrits.

L'abolició dels exèrcits és la proposta més raonable per a acabar amb les guerres i reduir la violència en el món

_____


Inspecció a la base de l'OTAN Com participar

> Passa'l, publica'l, conta'l als teus veïns...

> A peu: uneix-te a la marxa des de Bétera fins als voltants de la base. Hi haurà música de dolçaina i tabalet.


> Porta't la bici, amics i amigues, i feu-li la volta ciclista a la base l'OTAN

> Fica't dins de la base... per l'eixida de les tropes d'Afganistan. Uneix-te a algun dels grups que ho faran o forma un tu mateix. Consulta'ns uns dies abans i participa en l'entrenament d'acció directa no violenta.

I si després vols quedar-te a dinar, farem una paella riquíssima...

Tingues en compte...

La inspecció, es a dir, sobrepassar les tanques de la base, és una acció directa no violenta, un acte de desobediència civil legítim per a nosaltres però també il·legal.
No obstant això, les conseqüències fins a ara només han estat algunes multes d'escassa quantia que, lògicament, no paga la persona afectada sinó l'organització. També hi ha hagut absolucions amb sentències favorables a l'acció.
Com arribar

> Autobús de la inspecció: 10:15h. Entrada Institut Lluís Vives (C/Xàtiva, front Estació de RENFE)

> Metro: línia 1 (taronja): destinació Bétera. Horaris (A. Guimerà): 9.03 - 9.43 -10:23.

Entrenament de preparació per a l'acció directa noviolenta Dissabte 21-N, 10-14h. local d'alternativa antimilitarista-moc Filosofia, tècniques, simulació de situacions...

Organitza:

Alternativa Antimilitarista MOC València: http://www.antimilitaristas.org/

Roger de Flor 8, baix-dta. (zona Mercat Central) 46001 València 627 064 818