dimecres, 4 de novembre del 2009

350 anys de Resistència! Esborrem el Tracta dels Pirineus!



La Comissió 350 anys neix amb la voluntat de commemorar els 350 anys del Tractat dels Pirineus.



La Comissió 350 anys vol divulgar el Tractat i les seues conseqüències.

El territori annexat al Reialme de França pel Tractat dels Pirineus es troba doncs administrativament separat de la resta de la nació catalana. Pel nord significarà la pèrdua de les institucions i un llarg camí d'enfrontaments, revoltes i resistència.






Manifestació 350 anys

Dissabte 7 de novembre

Perpinyà

Plaça de la República

10h Trobada d'entitats, estands animacions

13h dinar popular

Plaça de Catalunya

14h animacions diverses amb gimcana, jocs reutilitzables,

16h sortida de la manifestació "Commemorem 350 anys"

18h parlaments al Castellet

20h Marxa de torxes (del Castellet a la casa Musical)

21h concerts (Casa Musical):

AL TALL
RAPH DUMAS & THE PRIMAVERAS
ALLIOLI CLASH (Pirat's Sound SIstema + Mauresca Fracas Dub)



Organitza: Comissió 350 anys: http://www.350anys.cat/
Casal Popular Panxampla, Maulets, Òmnium Cultural, Casal Aixumara






Manifest Cajei:
7 de novembre;
350 anys desprès, el jovent continuem resistint

Enguany, quan es compleixen 350 de l’inici de l’ocupació francesa , la lluita continua al nord de les Alberes. Com cada 7 de novembre, els i les catalanes d’arreu tenim una cita a Perpinyà per defensar la nostra llengua i cultura, així com per deixar clar a l’Estat francès que no ens aturarem fins esborrar la traïció i l’esquarterament del nostre territori que va suposar el Tractat dels Pirineus. Sem un sol poble i volem decidir el nostre futur en llibertat i no deixarem que el jacobinisme i la repressió francesa ens aturin, com no ho ha fet en aquests 350 anys plens de revoltes, repressió, atacs i ridiculització de la nostra llengua, la nostra cultura i de la nostra forma de ser i de viure.




El jovent català, doncs, ha de ser-hi, i des de la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), volem animar a tot el jovent del Països Catalans a participar en la manifestació del 7 de novembre a les 16 hores a la Plaça Catalunya de Perpinyà amb els nostres companys de l’Esquerra Independentista del Rosselló, el Conflent, el Vallespir, el Capcir i la Cerdanya. Entre tots combatrem la repressió contra el moviment antibolonya i els rossellonesos Pere i Yann, la destrucció del territori que suposa el TAV i la massificació turística i de segones residències a les comarques del nord del país, la retallada dels drets socials i laborals impulsada pel govern de Sarkozy i l’hostilitat francesa contra qualsevol vestigi de la nostra cultura. Portem 350 anys de resistència, ara cal passar a l’ofensiva.

El dissabte 7 de novembre, tothom a Perpinyà!






CAJEI (Coordinadora d´Asemlees de Joves de l´Esquerra Independentista)

www.350anys.cat

www.cajei.cat




Manifest del PSAN per la Diada del Set de Novembre

Enguany hem de comptar l’esgarrifosa xifra de 350 anys des que França va arrencar la més vella part de Catalunya de la resta. La qual no hagués permès aquesta pèrdua, ni llavors, ni durant tants anys, si no fos per l’afogadora subjecció espanyola.




D’ençà que el destí de Catalunya es troba en mans estrangeres que el nostre lliure desenvolupament nacional, social i econòmic s’ha vist segat, negat i en tot cas limitat per tots els mitjans. Lleis forasteres han vingut a fer-se valdre a casa nostra i han estat causa de dotzenes de revoltes i guerres. Violents enfrontaments socials indestriables de la realitat de dominació nacional i sempre agreujats per aquesta.

Tenim avui un país mal comunicat, empobrit econòmicament i impotent, una vegada més, per a poder redreçar la situació i tornar a ser senyor de si mateix.

Des de la Revolta dels Angelets a les lluites obreres de principis del s. XX i des dels maulets als independentistes d’avui, han estat molts els que s’han mantingut ferms. Però ja no ens podem limitar a anar lloant ferms catalans mentre Catalunya és empesa a la mort. No podem oblidar les incomptables revoltes dels nostres millors homes i dones contra l’ocupant, però tampoc el constant avanç d’aquest.

Cal doncs, arrabassar a les classes dominants el lideratge polític de Catalunya bastint les bases del futur estat català. Bases que han de ser per a tots els catalans i promogudes des d’arreu de Catalunya. Per això cridem a tots els treballadors catalans sotmesos per França a incorporar-se a l’alliberadora lluita de refer Catalunya.

Visca Catalunya!

PSAN (Partit Socialista d´Alliberament Nacional)

http://blogdelpsan.blogspot.com


Pots trobar aquí el pdf: http://www.federacio.cat/2009/tractat4pagines-web2.pdf


Manifest 350 anys de resistència

Avui, dissabte 7 de novembre, quan a Arenys de Munt s'ha fet un referèndum sobre la independència de Catalunya, i que se’n està fent més de cent arreu dels Països Catalans, a Perpinyà com a tota la Catalunya Nord se commemoren els 350 anys d'ocupació francesa, així com els 350 anys de resistència.
Manifest 350 anys de resistència

Avui, dissabte 7 de novembre, quan a Arenys de Munt s'ha fet un referèndum sobre la independència de Catalunya, i que se’n està fent més de cent arreu dels Països Catalans, a Perpinyà com a tota la Catalunya Nord se commemoren els 350 anys d'ocupació francesa, així com els 350 anys de resistència.


El 7 de novembre del 1659, sense que hi hagués cap consulta a les Institucions catalanes, el Reialme de França i la Monarquia Espanyola ens van fer servir als catalans del nord com a moneda de canvi, amb la signatura del Tractat dels Pirineus. El Reialme d'Espanya va donar la que actualment coneixem com a Catalunya Nord (Rosselló, Vallespir, Conflent, Capcir i mitja Cerdanya) a Lluís XIV a canvi de la pau. La seva pau. La seva pau i el començament de la nostra lluita. Durant els quaranta anys següents, milers de catalans i catalanes, decidiren resistir a l’ocupant francès. El Tractat va topar, durant els primers anys de la seva implantació, amb una resistència armada de caràcter popular, el que es va conèixer com la Revolta dels Angelets de la Terra amb al seu cap en Josep de Trinxeria.

Cal no oblidar aquesta resistència popular, motiu pel qual França s'ha dedicat durant 350 anys a convertir Catalunya Nord en el sud pobre de l'hexàgon. Buidant de teixit productiu el territori, mantenint un atur crònic que afecta al voltant d'un vint per cent de la població, i empobrint i menystenint la producció agrària de la nostra terra, obligant a milers de nord catalans a marxar de casa seva en la cerca d'un futur millor.

Cada cop més ens parlen de la nova Europa, d'una Unió Europea que diuen que preconitza l'obertura de les fronteres, i permet que només en quedi una més tancada que mai, entre l'Estat francès i l'Estat espanyol, responsables tant l'un com l'altre de la nostra situació de divisió nacional.

Divisió que els Estats controlen com els hi convé :

- Amb el tancament de les fronteres audiovisuals que ens impedeixen, tant al nord com al sud del la nació, rebre cadenes de televisió catalana en tota llibertat.

- Amb el tractament discriminatori de la cultura popular que pot acabar a casa nostra, a cop de directiva europea, amb les tradicions lligades al món del foc.

- Amb l’obertura dels espais per a projectes de profit per a uns pocs, com les línies de molta alta tensió

- Amb un intent sistemàtic des de París d’esborrar-nos com a catalans : han volgut esborrar la nostra història, prohibir-nos de parlar la nostra llengua i han intentat matar la nostra cultura.

Ara més que mai hem de lluitar contra totes aquestes opressions d'un Estat jacobí, que sempre ens ha girat l'esquena. I això només ho podem fer junts.

Només treballant en un projecte comú aconseguirem fer del poble català un poble lliure i independent i just.

Perquè no només l’estat francès oprimeix Catalunya Nord, simplement perquè no només l’estat francès ocupa els Països Catalans.

També l’estat espanyol, és directament responsable de l’actual situació de Catalunya Nord, participant en el manteniment d’una frontera imposada i col·laborant amb l’estat francès per esborrar del mapa dels pobles lliures qualsevol indici de Catalunya Nord, dels Països Catalans.


Ara més que mai cal intensificar els vincles i les xarxes a banda i banda per tal de construir junts un futur en llibertat en un sol País!

Esborrem el Tractat dels Pirineus!

350 anys d'ocupació, 350 anys de resistència!

Visca Catalunya Nord,
Visca els Països Catalans!

Més informació: http://www.federacio.cat