diumenge, 27 de setembre del 2009

Stop al desallotjament del Casal Popular la Torxa d’Horta


Dia: Dilluns 28 de Setembre

Hora: a partir de les 9.00h


En motiu de l'ordre de desallotjament

Concentració davant del Casal Popular La Torxa d´Horta (c/Porto 12)



Si els desallotjaments no s'aturen la nostra lluita i solidaritat tampoc, us hi esperem!


Fa més d’un any que el Casal Popular la Torxa d’Horta va obrir les seves portes. Aquest espai, un antic taller tancat des de feia més de 30 anys, ha estat transformat en un casal popular on tota entitat juvenil i veïnal que es mou per una societat més conscienciada pot dur-hi a terme les seves iniciatives. Al llarg d’aquest temps s’hi ha fet des de assajos de grallers fins a xerrades, tallers infantils, passes de cinema, etc. I s’ha intentat que fos un espai de trobada, sobretot per a joves, on fer-se palès que una altra manera de fer les coses és possible.

El propietari en cap moment va acceptar parlar amb les persones que dinamitzen l’espai per arribar a un acord d’ús. Se li va oferir tenir el local cuidat i actiu fins que el necessités, moment en el qual s’accediria a deixar-lo. L’única resposta rebuda per part del propietari va ser una negativa i una denuncia als ocupants de la finca, a l’assemblea de joves d’Horta Guinardó (entitat que dinamitza l’espai) i al seu representant.

El passat mes de juny es va marcar un dia concret de desallotjament. El proper 28 de setembre l’espai haurà de ser deshabitat amb ordre d’enderrocament si fes falta.

Demanem el suport del barri per denunciar la manca d’espais destinats al jovent, així com el suport al Casal Popular la Torxa d’Horta. No estem disposades a que ens el prenguin la Torxa per construir pisos, oficines o deixar-lo en Jesús durant més temps. Creiem que la terra i els espais són un dret i no un luxe, per això, triem el casal popular abans que qualsevol altre construcció a la qual la majoria de nosaltres no hi podrem accedir.

Finalment, volem manifestar que aquest fet no ens espanta ni ens fa retrocedir sinó que ens ratifica, ens uneix i ens dóna més forces per continuar lluitant per recuperar espais en desús on fer-hi casals populars o d’altres projectes de benefici col•lectiu.

Més informació a: http://ajhortaguinardo.ppcc.cat/