dissabte, 26 de setembre del 2009

Concert per Salvar l'Empordà!!


Avui presentem un altre acte de suport del món artístic de Catalunya a la causa de Salvem l’Empordà. Aquesta vegada serà una nit musical amb: Quimi Portet, Cris Juanico, Blues de Picolat i Pau Alabajos. L’escriptora Núria Esponellà ha fet un text especial per a la ocasió que serà llegit durant el concert.

Serà el proper dimarts 29 de setembre a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Jardí de Figueres.
Entrada anticipada: 12e. Taquilla: 15e

Venda anticipada: Figueres (Discos Quim, La Balera, Cafè Barri Vell, local de la IAEDEN), la Bisbal (Llibreria les Voltes), Torroella de Montgrí (Llibreria el Cucut) Roses (Bar Si Us Plau), Llançà (Bar Carajillo), la Jonquera (Cafè la Unió Jonquerenca) i a Girona (Partissano Disc, La Màquia).



Aquest concert es realitza en un moment en què les màquines estan destrossant la comarca amb la construcció del TGV i de la C-31. També, en un moment on la planificació del PDUSUF a Figueres i el projecte de GAMESA (amb 64 molins de vent) posen en perill el nostre preuat Empordà.

Aquest concert vol ser un petit record i homenatge a Pepe Rubianes, l’home Radicalment Lliure. En Pepe va recolzar la nostra causa fins i tot venint actuar de manera desinteressada el 16 de maig de 2006. En aquest concert li farem un petit record.

El concert es titula: Salveu l’Empordà. Amb aquesta nova proposta des de Salvem l’Empordà volem incidir al fet que tothom s’ha de moure per poder Salvar l’Empordà. Així mateix amb aquest concert també es vol incidir en el marc dels Països Catalans. Tot i que Figueres aquest 2009 és la Capital de la Cultura Catalana no ha tingut en cap moment present el marc lingüístic, cultural i territorial dels Països Catalans. En aquest concert intervindrà un artista de cada territori dels Països Catalans.

Cal recordar que durant l’existència de Salvem l’Empordà, en molts moments, diferents sectors artístics del país han actuat de manera desinteressada per tal de donar suport a Salvem l’Empordà. Cal destacar, en l’àmbit musical, artistes com Lluís Llach, Josep Tero, Manolo García, Gerard Quintana i Pascal Comelade.

Alhora, aquest concert servirà, a més de donar a conèixer els diferents projectes que posen en perill la comarca, per a recollir fons econòmics. Durant tots aquests anys de lluita hem aconseguit aturar molts projectes que haurien destruït part de la nostra comarca: FluviàMarina, Golf de Vilanera, Golf de Cistella, urbanitzacions a Sant Mori, Palau-Saverdera... (veure llistat complert). Aconseguir tot això ens ha costat en advocats per recursos i contenciosos administratius, honoraris de tècnics, material administratiu, material per difusió de campanyes i accions... més de 100.000 euros. Actualment estem treballant en més de 50 expedients (PDUSUF, el tren de l’Empordà, POUM de Castelló d’Empúries, Logis Empordà, planificació eòlica,...). En quests moments devem 36.000 euros només en advocats (a pagar en els propers anys). Per tan activitats d’aquest tipus ens ajuden a seguir endavant en la defensa del territori empordanès.

Salvem l’Empordà

12 de setembre de 2009


Informació treta de: http://www.iaeden.cat/