dijous, 25 de juny del 2009

Les nostres sexualitats no estan en venda!



Manifestació: 28 de juny, Diada de l´alliberament lesbià, gai, trans i intersex.

Dia: 27 de juny

Hora: 18h

Lloc: Pl. Universitat, Bcn









Manifest de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal

Aquest 28 de Juny és especialment significatiu, doncs fa ja 40 anys de la revolta de Stonewall,on l'estat va atacar ferotgement a les persones que es trobaven a aquella taverna de Nova York. Gais, lesbianes, trans, intersex... van resistir d'una manera heroica la brutalitat policial i la conseqüent criminalització a la que avui tristament encara estem acostumades. Per recordar i honorar a totes aquelles persones tornem a sortir avui al carrer amb la mateixa combativitat i les mateixes ànsies de victòria.

Entenem el 28 de Juny com una diada per reivindicar totes les nostres sexualitats, especialment les dissidents, que segueixen evidenciant la falsa homogeneïtat que ens imposa el patriarcat dia rere dia. És des de l'exercici radical de poder decidir lliurement sobre el propi cos i a la pròpia sexualitat que aconseguirem trencar amb l’heteronormativitat que ens fustiga i ens encadena. Ens encadena a un model sexual binomi, on només hi tenen cabuda les pràctiques i desitjos heterosexuals. Només un exercici diari d'autodeterminació sexual ens permetrà viure amb llibertat. Perquè nosaltres follem i nosaltres triem!

Els estats Espanyol i Francès, a part d'estats opressors, són estats construïts socialment sota la lògica patriarcal i per tant, no esperem el seu respecte i enteniment alhora de realitzar aquest exercici de llibertat per l’autodeterminació, no només social i nacional, sinó també sexual.

L'Església, amb la seva moral predemocràtica basada en la submissió de les persones, pretén al segle XXI esdevenir un lobby influent sobre la legislació vigent; l'Estat, amb les seves reformes basades en una presumpció d’imbecil·litat de la ciutadania es dedica a generar miratges de llibertat allà on només hi ha control social i sexual. Parlem de les Lleis que encobreixen una falsa llibertat, com la de l'avortament, de la privatització de les pastilles del dia després, o de lleis encaixistes com la del matrimoni civil entre persones del mateix sexe...

Però també tenim enemigues que es fan passar per amigues; totes les persones empresàries que pretenen treure rèdit econòmic de les nostres sexualitats. Aquest 28 de juny mateix, es preveu una desfilada de l'orgullo pels carrers de Barcelona, una desfilada banal, espanyolista i desmobilitzadora, amb l'únic objectiu de guanyar clients per a certes empreses que no val la pena ni anomenar... El pitjor de tot plegat és que aquest model d'oci no només engreixa les butxaques d'unes quantes persones, sinó que converteix les nostres sexualitats en pur negoci. Un negoci, que genera miratges de llibertat, centrat exclusivament a les grans ciutats i que no només no soluciona cap problema, sinó que obliga a la gent de comarques a venir a la metròpoli, fent que les lluites contra el patriarcat es centrin només a les ciutats. Volem ser mariques, bolleres, invertides o simplement sexualment lliures, a tots els pobles i comarques dels Països Catalans, i ho volem ja!

La mercantilització dels nostres desitjos sexuals no la trobem només a les malnomenades discoteques d'ambient, existeixen a totes les discoteques heteros on tot està encaminat a que follis un dissabte a la nit. El model de sexualitat de les festes, del nostre temps d'oci, pot arribar als aberrants concursos per aconseguir una operació d'augment de pits, a la subhasta de femelles, o al clàssic las chicas entran gratis...

No volem que posin preu a les nostres relacions, no volem que mercantilitzin les nostres sexualitats, no volem que ens segreguin per les nostres opcions sexuals.

Des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, apostem per un model social que no ens discrimini per la nostra opció sexual, i que deixi expressar-nos sexualment com volem allà on volem. Aquest objectiu no es pot realitzar sense la destrucció del sistema patriarcal i del capitalisme, perquè el nostre canvi de valors no serà possible sense un canvi social i econòmic.

Les nostres sexualitats no estan en venda!

Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
Països Catalans. 28 de Juny 2009




Manifest d'Endavant pel 28 de juny,dia per l'alliberament gai, lèsbic, transsexual i intersexual

Les nostres sexualitats no estan en venda!


Com cada any, aquest 28 de juny, dia per l'alliberament gai, lèsbic i transsexual és una jornada de lluita al carrer per reivindicar el dret al nostre propi cos i combatre l'heteropatriarcat, un sistema que estigmatitza les nostres sexualitats i marca unes pautes de comportament sexual en mans dels interresos del capital.

Són moltes les jornades de denúncia d'aquest sistema que es perpetua a través d'una educació heterosexista, la invisibilització del fet gai, lèsbic i transsexual i la impunitat de les constants agressions homòfobes i transfòbiques; unes reivindicacions amenaçades per la voluntat d'apropiació que té el capital i l'anomenat negoci rosa, que tan sols pretenen crear un model de consum a partir d'aquestes i destruir qualsevol espurna de movilitazació social i dissidència sexual.

El sistema heteronormatiu ja fa anys que, en nom de la tolerància, dicta models de comportament per a les nostres relacions, segons els interessos del capital. Fa temps que els sistemes d'oci de l'heteronorma, les relacions de poder i les sexualitats considerades normatives consisteixen un model inamovible alienant, i constantment alimentat per les polítiques oficials del sistema capitalista. Actualment, però, ja no és l'heterosexualitat l'únic model dictat des de les polítiques del capital, sinó que, en nom de la tolerància, les sexualitats no normatives són diamants en brut per als interessos del mercat.

O potser creiem que les baixes quotes de treball institucional contra l'homofòbia serveixen per a alguna cosa? Res de res, un simple treball burocràtic per tal que les coses no canviïn. Cap interès de la classe política per aturar les batudes policials a les àrees de cruissing (zones públiques on es practiquen relacions sexuals), alimentades tan sols per l'homofòbia dels torturadors policials. Cap interès per desarmar els llocs on l'homofòbia pren un paper amable i humorístic. Cap interès per dur a terme una educació sexual de qualitat, més enllà d'explicar què són les malalties de transmissió sexual, la píndola del dia després, i la reproducció de l'espècie, òbviament, heterosexual. Cap interés per a deixar de tractar la transsexualitat com un transtorn psiquiàtric.

I de la mateixa manera que ho fa la classe política, els negocis que envolten el fet gai, lèsbic i transsexual, no basteixen cap lluita per a l'alliberament, sinó que promouen un sistema de sexualitats en mans del poder econòmic, on tot té un preu. Uns negocis amb uns paràmetres tan simples com els de la resta de negocis del capitalisme: l'acumulació de beneficis per part dels empresaris.

En alguns dels casos, però, la contradicció s'aguditza, en el moment en què alguns negocis, anomenats d'ambient, excerceixen la discriminació segons el sexe biològic per tal d'accedir a una part o al total del seu establiment, prohibint, per exemple l'entrada de dones als seus locals; negocis on s'han produït agressions transfòbiques amb total impunitat... Fets que demostren que la lluita per a l'alliberament de les nostres sexualitats no forma part de les seves prioritats, sinó al contrari, és tan sols un reclam per a que puguin augmentar els beneficis. Aquesta és la pauta principal per al seu negoci. La repressió existent és una font extraordinària d'oportunitats per a crear necessitats de consum per a gais, lesbianes i transsexuals, i, per això, ens trobem, ja, davant d'un lobby rosa, encarregat de treure-li encara més suc a la màquina, disposat a aprofitar tota la repressió per a vendre'ns un model de vida rosa.
Sabem que el model de vida rosa i el model de vida de la dictadura de l'heteronorma no és tan diferent, i per això hem sortit al carrer.

Hem sortit al carrer per reivindicar un nou model d'oci que no utilitzi la repressió com una eina per a enfortir-se.

Hem sortit al carrer per reivindicar el dret de totes les lesbianes, gais, transsexuals i queers a viure en plena llibertat la seva opció sexual, sense la necessitat de viure en un guetto de negocis i immobles en mans del capital que tan sols alimenti el moobing immobiliari.

Hem sortit al carrer per visibilitzar la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia, deixant clar que no estem disposades a formar part del seu model de gai o lesbiana consumista i frívol, allunyat/da de qualsevol mena de reivindicació social.

Hem sortit al carrer per fer entendre que la nostra preocupació no és la de buscar un local on poder-nos expressar lliurement, sinó la necessitat de fer-ho en tots els àmbits, visibilitzant, especialment, la lluita per a l'alliberament transsexual i la doble discriminació de la lluita lèsbica.

Hem sortit al carrer per apoderar-nos dels nostres propis drets, del dret al propi cos, del dret a la nostra pròpia sexualitat, rebutjant la condemna cap a les mostres de dissidència sexual, com el sexe anal o el sexe lèsbic.

Hem sortit al carrer per dir que la tolerància no és alliberament, que la permissivitat no ens fa lliures, que el sexe lèsbic no és un producte en mans del desig heterosexual, que el model capitalista mai podrà dominar els nostres desitjos.

Hem sortit al carrer per enfrontar-nos a la realitat de la creació de nous negocis on ens obliguen a pertànyer, com a gais, com a lesbianes, com a transsexuals.

Hem sortit al carrer per mostrar el nostre rebuig cap a aquesta dictadura, per canviar el model d'oci capitalista, per protegir les nostres sexualitats dels seus intents de mercantilització.


Hem sortit al carrer per deixar ben clar que les nostres sexualitats no estan en venda!

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
28 de juny de 2009, Països Catalans




Manifest de Maulets pel 28 de juny

Les nostres sexualitats no estan en venda!

Enguany, 40 anys després de la revolta de Stonewall, la criminalització i l'homofòbia segueixen atemptant cada dia contra totes les persones que viuen la sexualitat d'una manera diferent a l'hegemònica; és per això que creiem més necessari que mai fer de les nostres sexualitats una eina política, sortir al carrer per reivindicar i rememorar aquella jornada en què lesbianes, gais, trans... van resistir l'agressió policial amb dignitat i van ser la llavor del moviment per l'alliberament gai.



L'assimilació del sistema capitalista de la cultura gai es fa cada dia més palesa amb la progressiva mercantilització de les sexualitats no normatives. És més, l'Estat Francés i l'Espanyol són el tercer i el quart respectivament pel que fa a ciutats de referència homosexual, i específicament masculina. Entre aquests municipis trobem Barcelona, València, Elx, Alacant o Benidorm, totes elles, ciutats importants per als estats capitalistes.

A més a més, s'ha de tenir en compte que esta mercantilització de les nostres sexualitats té greus conseqüències en la dicotomia centre/perifèria. Amb la generació d'aquests "espais de llibertat", les empreses capitalistes amb la col·laboració de l'Estat creen miratges de llibertat sexual que faciliten l'èxode LGTB de la perfèria al centre, a la metròpoli, per fugir de la forta criminalització i opressió que es fa més notable a les ciutats petites. Aquesta dinàmica no només migra tot avanç cap a una revolució de valors als pobles i ciutats petites, sinó que, a més a més, concentra a la metròpoli les persones amb sexualitats dissidents que aposten per la marginalitat i la guetització com a vies d'escapatòria. Però no hem d'oblidar que viure al marge del model establert no és més que una interiorització de l'homofòbia. Així doncs, davant la creació de zones comercials gais que mercanilitzen les nostres sexualitats i comporten una major guetització del col·lectiu, apostem per la creació i visibilització d'altres espais externs als circuits comercials d'interrelació on poder escapar de l'heteronormalitat i gaudir d'una sexualitat lliure dels rols patriarcals amb què hem estat educades.

Entenem que acceptar la segregació imposada per l'homofòbia i la transfòbia, acceptar l'expulsió que comporta no seguir els models dominants heteropatriarcals no és una via per a la llibertat ni per a la rebel·lia sinó una condemna a la marginalitat, una marginalitat que atempta contra la lluita per un canvi revolucionari de la societat, que impedeix la construcció d'una societat sense models, on cadascuna de nosaltres puguem construir i inventar la nostra sexualitat lliurement, sense models prefixats on fer-hi encaixar la nostra manera d'estimar, de mantenir relacions sexuals i de relacionar-nos.

Com a catalanes, no només patim l'opressió sexual, també ens trobem sota un estat d'opressió nacional, d'opressió com a poble, i com a classe treballadora: estem sexualment oprimides pel fet de viure dins d'un sistema de dominació heteropatriarcal, socialment oprimides pel fet de viure en una societat capitalista i nacionalment oprimides perquè no podem decidir lliurement com a poble. Davant d'aquestes múltiples dominacions que condueixen les nostres vides, cal fer un pas ferm vers l'alliberament tant sexual, econòmic com nacional, ja que només així podrem arribar a ser realment lliures com a individus i com a poble.

Per tots aquests motius, Maulets apostem per la igualtat social per tal que el reconeixement de les diferències no supose haver d'admetre situacions opressives i degradants com les que omplen la qüotidianitat actual. Cal lluitar i acabar amb l'heterosexisme i els rols de gènere, amb la mercantilització del sexe i de l'amor per poder construir entre totes una societat lliure d'estereotips, on cadascuna i cadascun de nosaltres puguem construir la nostra sexualitat a la nostra mida, sense restriccions de sexes, sense límits. Per tot això, cal dotar de combativitat i portar al carrer la lluita LGTB. Cal que el 28 de juny sortim totes juntes al carrer.


Maulets, el jovent independentista i revolucionari
28 de juny de 2009




Manifest de la CAJEI pel 28 de juny

Les nostres sexualitats no estan en venda!
El jovent follem, el jovent triem
28 de juny dia per l'alliberament lesbià, gai, trans i intersex

Maricón. Nena. Puta. Travelo. Bollera. Són els insults que més s'escolten als passadissos dels instituts i als carrers. Assenyalen aquells que, amb el seu comportament o identitat sexual, són dissidents de la norma establerta, l'heterosexual i monògama. Així, l'homofòbia i el sexisme, persegueixen tot allò que suposi una ruptura amb els canons de feminitat o masculinitat o una mínima llibertat sexual. El missatge és ben clar: si trenques la norma, reps un càstig en forma d'insults, aïllament, vexacions i humiliacions, que són més o menys tolerades dins l'escola. O, si més no, la institució educativa, no hi posa remei. L'ensenyament actual, perfectament conscient que l'homosexualitat i la transsexualitat són la primera causa de bullying en adolescents, redueix l'educació sexual a mostrar-nos els processos biològics que tenen lloc dins el cos humà o, en alguns casos, simplement a ensenyar-nos com posar un preservatiu a un plàtan.

Però, el més important, no ens parlen de com d'important és descobrir el teu cos i la teva sexualitat sense repressions, tabús, ni imposicions que et facin sentir culpable. La culpabilitat és el recurs més íntim que tenen per lligar els nostres sexes i arriba allà on les burles i els insults no arriben. Et sents culpable si et masturbes, si t'emboliques amb masses, si te n'adones que t'atrau algú del teu mateix sexe, si no t'inicies en el sexe quan l'altra persona vol, si ho has fet massa aviat o ets l'única de la teva colla que encara no ho ha fet. Pensaves que eres l'única propietària del teu sexe? Doncs no. L'has de compartir amb l'Esglèsia i amb l'Estat, que regulen moralment i legal els usos que li pots donar i els que t'estan vetats. No et toquis, no et posis a dalt, no desobeeixis, no avortis, no utilitzis anticonceptius. Aquí no compta el que tu desitgis.

Però no només són aquestes dues institucions les que exerceixen el control de la sexualitat, també el capitalisme participa del pastís. I és que la sexualitat és molt rentable, un negoci segur. Amb el seu sistema de valors inherent, el capitalisme ha promogut històricament la repressió cap a les opcions sexuals no-normatives -les considerades “desviades”- , fins que ha considerat que podia treure'n un rèdit econòmic. Ha llançat al mercat tota una sèrie d'espais i productes orientats al públic homosexual -discoteques d'ambient, saunes, gimnàs, hotels, botigues-, que han convertit una opció sexual més en un negoci que reporta beneficis molt alts. Així, aprofiten per imposar un nou cànon estètic, que curiosament és molt car d'assolir, entre el col•lectiu gai i exclouen del mercat a tots aquells que no segueixen el patró establert.

Si la societat ens exclou dels seus espais per la nostra opció o identitat sexual, plantem cara i reivindiquem el nostre dret a estimar com vulguem. O permetrem que unes quantes empreses ens diguin com ha de ser el nostre oci i les nostres relacions?


Deixaràs que facin de la teva sexualitat un negoci? Deixaràs que et diguin com has de follar?
Les nostres sexualitats no estan en venda! Jove, estima com vulguis, que no t'imposin com ni amb qui! Si nosaltres follem, nosaltres triem!

Convoquen:

PRA: http://antipatriarcal.wordpress.com/
Endavant-OSAN: http://www.endavant.org/
Maulets-JIR: http://www.maulets.org/
CAJEI: http://www.cajei.cat/