diumenge, 9 de novembre del 2008

15 de novembre: Botifarrada antimonàrquica


A Sant Andreu tampoc tenim rei!

Comunicat de l'Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu "La Trinxera" en motiu de la citació d'una membre de l'assemblea per part de l'Audiencia Nacional espanyola.

La pesta borbònica arriba també al nostre poble des de Madrid, de la mà de la persecució ideològica i política.
Arran de la citació d'una jove de La Trinxera a l'Audiència Nacional us demanem que feu la màxima difusió d'aquest escrit. I esperem que estigueu atents/es a les pròximes informacions i convocatòries.
Perquè la solidaritat s'extengui a barris, pobles i viles..."Jo també cremo la corona espanyola!"

Una jove de Sant Andreu és citada a comparèixer a l'Audiencia Nacional

Una vegada més, l'Estat capitalista espanyol emprèn mesures legals i repressives contra les antimonàrquiques, tot vulnerant la llibertat d'expressió. Fa uns dies, es va fer públic que una jove independentista andreuenca activa dins els moviments socials i militant de l'assemblea de joves de La Sagrera i Sant Andreu és una de les quatre persones a les que se'ls imputa un delicte d'injúries greus a la corona i d'ultratge a espanya. Per haver participat, suposadament, a la crema d'una fotografia reial, una bandera espanyola i una francesa l'onze de setembre d'enguany al Passeig del Born.

Tot això ha succeït de manera prou irregular, ja que cap d'elles ha rebut una notificació judicial al seu domicili. La informació, contradictòria i poc precisa, va sortir a diferents mitjans de comunicació, que no van vacil·lar a fer públics els noms i cognoms dels imputats, una informació que s'hauria d'haver protegit des de l'Audiència Nacional que és l'ens que les cridarà a declarar el proper 21 d'octubre a Madrid.

És evident, per la seva col·laboració en la manera de fer públiques les notícies, el servilisme dels mitjans a l'Estat amb tot el perill que això representa per la salut democràtica d'aquest. És palpable, doncs, la vulnerabilitat del dret a la llibertat d'expressió quan una sèrie de manifestacions ideològiques són perseguides i condemnades, ja sigui al màxim òrgan representant del poder judicial de l'Estat; l'Audiencia Nacional ja sigui a la premsa en forma de notícia.

Per tant, és per un motiu polític que 24 catalanes més han estat portades a judici a Madrid. Una llista que no para de créixer, amb les últimes 4 encausades en sumen 28. Hi ha, però, una diferència entre aquestes 4 i la resta; cap d'elles ha comès els delictes que se'ls imputen. Malgrat això, consideren que la crema de banderes i fotografies reials és una manera legítima d'expressar el rebuig a aquests símbols imposats i, per tant, donen suport a la campanya antimonàrquica.

Tot aquest procés i la manera com s'està duent a terme recorda el feixisme teòricament substituït per un modern Estat de Dret . Un estat que engega aquesta cacera de bruixes per trobar caps de turc i així reforçar les seves pròpies mancances, per a poder bastir la imatge d'una Espanya sòlida, intocable.

I diem que l'Estat espanyol és feixista perquè mai ha assumit el caràcter democràtic i plurinacional del que fa gala, perquè imposa els seus símbols (la bandera) i la figura del rei i la seva família per sobre de la resta de la població, perquè posa en marxa tots els motors repressors per fer callar les veus dissidents que el qüestionen i s'hi enfronten per a subvertir l'ordre establert. Aquestes foren i segueixen essent les seves prioritats 300 anys més tard de l'ocupació borbònica espanyola als Països Catalans.

Per això des del poble de Sant Andreu seguirem denunciant la situació que vivim, donant tot el suport a les encausades, seguirem lluitant fins a aconseguir la independència i el socialisme.

Els i les catalanes no tenim rei!

La Trinxera- CAJEI Octubre, 2008

Més info: http://www.latrinxera.ppcc.cat